Δημοτική Πλάζ Αυλακίου

Καλοκαίρι στην ψυχή!

Οι ένοικοι του Οικοτροφείου «Το Σπίτι Μας» επέλεξαν την παραθαλάσσια τοποθεσία στο Πόρτο Ράφτη για τις καλοκαιρινές τους βουτιές. Κατά τη διάρκεια της μονοήμερης εκδρομής οι συμμετέχοντες απόλαυσαν τον καφέ τους, κολύμπησαν, επισκέφτηκαν διάφορα τοπικά μαγαζιά και δοκίμασαν ντόπιες νοστιμιές ενός κοντινού χωριού.

Τέτοιου είδους δράσεις συμβάλλουν στην καταπολέμηση του στίγματος και του κοινωνικού αποκλεισμού, ενώ έχουν στόχο να ξεπεράσουν τα όρια ενός περιορισμένου χώρου διαβίωσης και να παρέχουν συναισθηματική αποφόρτιση και τόνωση της ψυχικής άμυνας του ατόμου. Και πραγματικά οι ένοικοι του Οικοτροφείου μας είπαν ότι η εκδρομή κατάφερε να τους προσφέρει ηρεμία, χαλάρωση, αίσθημα αποδοχής από τους άλλους, αλλά και ενδυνάμωση των μεταξύ τους σχέσεων.

Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας Αττικής για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά μας και την παροχή ελεύθερης εισόδου στην οργανωμένη Δημοτική Πλάζ Αυλακίου στο Πόρτο Ράφτη, όπου προσφέρονται όλες οι απαραίτητες υπηρεσίες για την κάλυψη των αναγκών ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού (ναυαγοσώστες, νοσηλευτικό προσωπικό, αποδυτήρια και τουαλέτες για άτομα με αναπηρίες κ.α.). Επιπλέον, η παραδοσιακή ταβέρνα «Χριστόφορος» στα Καλύβια Θορικού μας υποδέχτηκε θερμά και φρόντισε το γεύμα μας να είναι ξεχωριστό.