Η ΔΟΜΗ

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου και ο Φορέας Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας «ΑΝΟΔΟΣ», λειτουργούν τη Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: «Κοινωνικό Παντοπωλείο-Συσσιτίο Δήμου Παλαιού Φαλήρου». Η Δομή δημιουργήθηκε με σκοπό να στηρίξει τους οικονομικά ασθενέστερους κατοίκους του Δήμου, που ζουν κάτω από συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Το πρόγραμμα λειτουργεί από τον Ιούνιο του 2017, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2014-2020», το οποίο υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής, σε συγχρηματοδότηση με το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Logo ESPA

ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ

Η Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου-Συσσιτίου στελεχώνεται από τις εξής ειδικότητες:

  • Κοινωνικό Λειτουργό
  • Μάγειρα
  • Βοηθητικό προσωπικό κουζίνας
  • Βοηθητικό προσωπικό

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

Η Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο-Συσσίτιο απευθύνεται στους οικονομικά ασθενέστερους κατοίκους του Δήμου Παλαιού Φαλήρου. Τα κριτήρια και οι διαδικασίες ένταξης καθορίζονται από επιτροπή του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται από Δευτέρα έως Πέμπτη, 9:00-14:00, στη Λεωφόρο Λοχαγού Χρονοπούλου 86 και Διαγόρα 18, 17563 Παλαιό Φάληρο.

Για πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 210.9880299

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Αφορά στη διανομή τροφίμων, βρεφικών ειδών, ειδών καθαριότητας, ειδών ατομικής υγιεινής κ.α., η οποία πραγματοποιείται ανά δίμηνο και σε έκτακτες περιπτώσεις (όπως σε εορταστικές περιόδους, εγγραφή νέων ωφελούμενων κ.α.)

Καθημερινά παρασκευάζονται γεύματα τα οποία παρέχονται στους δικαιούχους, σε τέσσερα σημεία διανομής. Παράλληλα, πραγματοποιούνται καθημερινές διανομές κατ’ οίκον σε άτομα με δυσκολίες στη μετακίνηση.

Η Κοινωνική Λειτουργός της Δομής παραλαμβάνει τα αιτήματα από τους ενδιαφερόμενους, προωθεί τις σχετικές διαδικασίες και πραγματοποιεί επισκέψεις κατ’ οίκον όπου κρίνεται απαραίτητο. Επιπλέον πραγματοποιεί συνεδρίες με τους ωφελούμενους με σκοπό την ψυχοκοινωνική υποστήριξη, την ενημέρωση για θέσεις εργασίας και την παραπομπή σε άλλες δομές στήριξης.

Η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου -Συσσιτίου Παλαιού Φαλήρου στηρίζεται και στη δική σας συμμετοχή!

Μάθετε πώς μπορείτε να στηρίξετε την ΑΝΟΔΟ με προσφορές, δωρεές ή εθελοντική εργασία.